Fasadvepor och banderoller

Fasadvepor och banderoller är en typ av skyltning som är flexibel och kan varieras på många sätt. De riktigt stora används ofta för särskilda arrangemang, i till exempel en stad eller vid en festival. Kanske har du också sett riktigt stora fasadvepor när det pågått någon form av renovering eller ombyggnation av en fastighet. Många olika företag syns mest då de faktiskt arbetar ute vid projekt, och då innebär fasta stora skyltar ofta ett logistikproblem när det gäller både transport och utrymme väl på plats.

Olika storlekar av fasadvepor och banderoller

Både fasadvepor och banderoller finns i många olika storlekar. För mässor med relativt små utrymmen tillgängliga kan en banderoll fästas framför eller på väggen bakom ett bord. Om banderollen ska användas i mer öppen natur eller i innerstäder kan det vara med fördelaktigt att fästa den mellan träd eller vid stolpar i stadsmiljö. Det är möjligt att låta trycka banderoller på båda sidorna så att du får optimal marknadsföring från två håll.

Material och användning av fasadvepor

Oftast använder man ett starkt nätmaterial till större fasadvepor. De är hållbara och kan sitta uppe länge utan att förstöras. Samtidigt som de kan skydda en fasad mot solen så släpper de igenom ljus och kan därmed åtminstone tillfälligt sitta över fönster. Fasadvepor kräver inget permanent bygglov. Beroende på vilken typ av tryck man vill ha på fasadvepan används olika material och färger.

Enklare material för inomhusbruk

Även banderoller finns i olika slags material och tryck. Om du ska använda den främst inomhus utan särskilt slitage från väder och vind kan du använda dig av ett enklare material som tenderar att vara billigare. Ska du använda den utomhus är det dock viktigt att se till att materialet klarar fukt och vind samt håller färgen även efter en del sol. Det finns också särskilda ställningar man kan komplettera banderollen med så att man får en stadig men ändå flexibel upphängningsanordning.