Ramprofiler

Ingen tavla utan en passande och snygg ram! För att en bild eller någon annan typ av objekt ska komma till sin fulla rätt krävs en lämplig ram. En ram som ger tavlan ett djup, lyfter fram motivet och ger det sitt unika intryck. Dessutom skyddar ramen tavlan och gör att den blir beständig år efter år. Vilken ramprofil man väljer handlar dels om tycke och smak, men även vad som ger tavlan förutsättningar att leva länge.

Ta hjälp av en expert

Är det dags att rama in eller rama om din tavla? Då kan du med fördel gå till en ramverkstad som hjälper till med allt från att förklara olika material och tekniker till att ge dig tips och råd inför valet av ram. Det är inte alltid helt enkelt att välja ramprofil, valmöjligheterna är helt enkelt för många! Det kan dessutom finnas flera alternativ som passar bra. Då kan det vara skönt att konsultera en expert. Rammakaren hjälper till att sålla och välja bland de oändligt många ramar som förekommer; allt från smala till breda, från klassiska till nytänkande, i olika material och alla tänkbara färger.

Om du tar med ditt objekt kan du få hjälp att prova olika ramprofiler för att få en känsla av hur slutresultatet blir – innan monteringen. Du kanske vill ha en klassisk träram, en svart eller vit, guldfärgad, en i marmor, med naturtoner eller en kombination av olika tekniker.

Hos vissa leverantörer av ramar och ramprofiler kan du få hjälp med nyanser och färgsättningar som passar perfekt till tonerna av just ditt motiv. Ramverkstaden hjälper dig sedan med professionell och snygg inramning. Det är viktigt att ramen monteras på rätt sätt, dels för att den ska hålla och skydda objektet länge, dels för att det helt enkelt är snyggare om ramen är monterad av någon med erfarenhet.